For deg som er bevegelseshemmet på TUI fly

Når du som passasjer ikke kan gå til en nødutgang i flykabinen uten hjelp, klassifiseres dette som bevegelseshemmet innen flyverdenen. For deg som passasjer kan vil tilby ulike former av assistanse for å gjøre flyreisen lettere.

Det er viktig at du gir oss beskjed når du bestiller dersom du har behov for assistanse på flyplassen. Med dette mener vi f.eks. bærehjelp, om du trenger en rullestol for å komme om bord på flyet eller om du har en manuell/batteridrevet rullestol du vil ta med deg på reisen.

Manuell rullestol

Hvis du reiser med manuell rullestol må du kontakte oss dersom rullestolen er høyere enn 86 cm, da dette er maks høyde. Hvis den manuelle rullestolen kan legges sammen trenger du ikke å rapportere dette.

Elektrisk rullestol

Du som reiser med en elektrisk rullestol må før avreise sende informasjon til flyselskapet om:
• Lengde
• Høyde
• Bredde
• Vekt
• Om den kan legges sammen eller ikke
• Batteritype

Vennligst observer at Litiumbatterier på en elektrisk rullestol må tas bort fra rullestolen og pakkes separat i håndbagasjen under flyturen. Maksgrensen er 160 kW per batteri.
Informasjonen over sendes til tuifly@tui.se så snart bestillingen er gjort, og senest 48 timer før avreise.

Har du spørsmål eller trenger hjelp er du velkommen til å kontakte oss på telefon.

Om bord

Flyselskapet lar vanligvis bevegelseshemmede gå om bord først, slik at de får tid til å finnes seg til rette før andre passasjerer kommer om bord. Vi ber derfor om at bevegelseshemmede befinner seg ved gaten senest 50 min før avgang.
For å reise alene som bevegelseshemmet må du selv klare å komme deg til f.eks. toaletter og utganger om bord. Reiser du med egen personlig assistent eller annen hjelp, kan denne personen kun hjelpe to personer under flyreisen.

Sitteplasser

Hvis du vil forhåndsbestille sete i flyet, finnes det på grunn av sikkerhetsmessige årsaker enkelte restriksjoner i hvilke plasser som du kan velge. Det er ikke mulig å bestille midtsetene, setene mot midtgangen og heller ikke seter ved utgang/nødutgang.

Viktig info

For mer informasjon om hva som kan være lurt å tenke på under reisen kan du besøke Swedavia. LÄNK

For mer informasjon EU-forordningen for funksjonshemmede besøk Transportstyrelsen (https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Att-resa-med-funktionsnedsattning/Dina-rattigheter/SVENSK LÄNK)