Gravid

Avhengig hvor i graviditeten du befinner deg kan det være lurt å ta med en legeerklæring på reisen. Følgende gjelder når du flyr med TUI fly.

Uke 0-28

Det er ingen spesielle begrensninger. Vær oppmerksom på at turen også må være innenfor denne perioden.

Flyselskapet TUI fly krever at du har med en legeerklæring for alle flyvninger etter uke 28.

Uke 29–36

For flyreiser som varer 8 timer eller mer, kan du fly til og med uke 34. Du kan fly til og med uke 36 på flyreiser innen EU. Legg merke til at hjemreisen må være innenfor denne perioden.

Tvillinger eller flere:
Hvis du venter tvillinger må hjemreisen være senest i uke 32.

Uke 37–40

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke fly med TUI fly.
Hvis du ikke har med legeerklæring kan vi kreve en undersøkelse av deg på reisemålet. Du må selv betale kostnaden dersom undersøkelsen er avgiftsbelagt.

Legeerklæring

Vær oppmerksom på at legeerklæringen skal være ikke mer enn 14 dager gammel og må være skrevet på engelsk.
Legeerklæringen må inneholde navn og telefonnummer til legen/ansvarlig jordmor, beregnet fødselstermin, om det er en enkelt- eller flerlinggraviditet og bekreftelse på at du er frisk nok til å fly.
Vær forberedt på at du må vise legeerklæringen til innsjekkingspersonalet og ved ombordstigning til kabinpersonalet.

Vær oppmerksom på at dette er TUI flys egne regler. I tillegg til dette har hvert enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søke informasjon hos landets ambassade samt hos ditt forsikringsselskap om hva som gjelder for din ferie.

For eksempel ved reiser til Tyrkia må du etter uke 28 ha med en legeerklæring på engelsk. Allmenne forsikringsvilkår omfatter ofte bare perioden til og med uke 28, så hør med forsikringsselskapet ditt før avreise.