Gravid

Avhengig hvor i graviditeten du befinner deg kan det være lurt å ta med en legeerklæring på reisen. Følgende gjelder når du flyr med TUI fly.

Uke 0-28

Det er ingen spesielle begrensninger. Vær oppmerksom på at hjemreisen også må være innenfor denne perioden.

Flyselskapet TUI fly krever at du har med en legeerklæring for alle flyvninger etter uke 28.

Uke 29–36

Mellom uke 29 og uke 36 kan gravide passasjerer som venter ett barn reise med TUI fly ved medbragt gyldig legeerklæring.

Uke 37–40

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke fly med TUI fly.

Tvillinger eller flere:

Mellom uke 29 og uke 32 kan gravide passasjerer som venter 2 eller flere barn, kun fly med TUI fly ved medbragt gyldig legeattest. På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan gravide som venter 2 eller flere barn ikke reise med TUI fly etter uke 33. Hvis du venter tvillinger må hjemreisen være senest i uke 32.

Legeerklæring

Vær oppmerksom på at legeerklæringen skal være ikke mer enn 14 dager gammel og må være skrevet på engelsk.
Legeerklæringen må inneholde navn og telefonnummer til legen/ansvarlig jordmor, beregnet fødselstermin, om det er en enkelt- eller flerlinggraviditet og bekreftelse på at du er frisk nok til å fly.
Vær forberedt på at du må vise legeerklæringen til innsjekkingspersonalet og ved ombordstigning til kabinpersonalet.

Vær oppmerksom på at dette er TUI flys egne regler. I tillegg til dette har hvert enkelt land sine egne regler. Du bør derfor søke informasjon hos landets ambassade samt hos ditt forsikringsselskap om hva som gjelder for din ferie.

For eksempel ved reiser til Tyrkia må du etter uke 28 ha med en legeerklæring på engelsk. Allmenne forsikringsvilkår omfatter ofte bare perioden til og med uke 28, så hør med forsikringsselskapet ditt før avreise.